Zo kies je de beste foto’s voor jouw datingprofiel

10 tips voor de beste profielfoto op jouw datingprofiel

Een eerste indruk kun je maar één keer maken. En die eerste indruk is zó belangrijk. De eerste indruk bepaalt of iemand verder met je wil. En dit geldt zeker voor online dating. Omdat hier de profielfoto de cruciale eerste indruk wekt.

Te vaak maken we snel een profieltje aan, nemen we een foto van ons Facebookprofiel en that’s it. Maar zo makkelijk moet je je er niet vanaf maken.

Weet jij hoe je kan indruk maken op het andere geslacht? Kun je jezelf in de schijnwerpers zetten en je laten zien van jouw beste kant?

Ongeacht of u een man of een vrouw bent, uw profielfoto zou een “wow” effect moeten hebben. Bij online daten word je elk dag getoond aan tientallen mensen. En je mag er vanuit gaan als je geen aantrekkelijke foto hebt,  dat je vaak genegeerd wordt. 

Wij helpen je op weg om het beste uit jouw profielfoto te halen

1. Trek iets leuks aan

Kleren maken de man. Je kleding zegt veel over je.
Draag je sportief, elegant, modieus, alternatief? Ben je een casual of een zakelijk type?

Je trekt best kledij aan die je ligt, die je leuk vindt en flateert. Dit mag best kledij zijn die je dagelijks draagt.  Al kan een  leuke jurk en hoge hakken stijlvol en sexy voor een vrouw, is het geen noodzaak.

Hou het wel wat degelijk. Een te korte rok of  te diepe decolleté kunnen wel sexy zijn maar zouden wel eens het verkeerde type man kunnen aantrekken. Tenzij je voor casual of intiem daten gaat, dan kom je er nog mee weg.

Hetzelfde geldt voor mannen. Draag iets wat je leuk vindt, vrouwen houden wel van netjes geklede mannen. Moet je persé een pak aan?
Als dat jouw outfit niet is, dan moet je dat ook niet aantrekken.

Toch vind ik het wel leuk als ik een profiel tegenkomen die ons verschillende facetten van iemand toont.

2. Stel jezelf op de juiste achtergrond

Zorg dat de achtergrond van jouw foto’s niet slordig is. Te vaak passeren er foto’s de revue waar er op de achtergrond een bom is ontploft. Dat die rommelboel er kwam na een geweldig feestje weet de andere kant niet. Zo een foto kan dus echt wel een afknapper zijn.

Zet ook wat actieve foto’s op jouw datingprofiel, niet enkel zitten of hangen in de zetel.

De achtergrond moet niet overbelast en chaotisch zijn – het gaat tenslotte om jou, niet om gans jouw entourage of interieur. De beste achtergrond is een natuurlijke of neutrale achtergrond. Sta indien nodig voor een witte muur.

3. Tover een glimlach op jouw gezicht

Het mooiste dat je kan dragen op jouw foto’s is uiteraard een lach. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Wie wil er nu samen zijn met iemand die een triestige of norse indruk geeft?
We willen iemand ontmoeten die blijheid en tevredenheid uitstraalt, iemand die er gelukkig uitziet.  En dat kan je perfect laten zien in jouw foto’s.

En die Duckface dan of die grote zonnebril? Wel die kan je op jouw datingprofiel het best achterwege laten.

4. Kijk in de lens

Een directe blik heeft de andere kant het gevoel dat je echt naar hen kijkt, dat creeërt een vorm van nabijheid. En als je die blik nu ook nog eens combineert met een lach, dan straal je zonder fout de nodige positiviteit uit.

5. Wees natuurlijk, ben jezelf

Soms zie je ganse fotoshoots voorbijkomen of opgepimpte foto’s. We laten ons allemaal wel graag van onze beste kant zien en er mag wel wat bijgewerkt worden. Maar kilo’s make-up, clean gemaakte foto’s, poseren voor blitze cars die van jou niet zijn, … Ze kunnen werken maar weet wel als je ooit afspreekt dat alle maskers afvallen.

Je laat je beter in jou natuurlijke omgeving zien, toon jouw passies en hobbies. Laat gewoon jezelf zien zoals je echt bent.

datingsites-vergelijken

6. Gebruik scherpe foto’s

De foto’s moeten niet professioneel zijn, maar zorg wel dat ze scherp zijn. Je moet duidelijk herkenbaar zijn op de foto. Gepixelde foto’s worden vaak geassocieerd met valse profielen.

7. Zet je rug recht en trek jouw buik in

Moeten we ons dan niet tonen zoals we zijn? Toch wel, maar let op jouw houding, het kan een wereld van verschil maken. Zit of hang er bij niet als een bloemzak.
Door een goede houding aan te nemen, zorg je ervoor dat je zelfzeker over komt.

8. Omring jezelf met de juiste mensen

Mag er eens een groepsfoto tussenstaan? Als je dat zelf nodig vindt dan kan dat . Het laat zien dat je vrienden hebt en je sociaal bent. Maar hou er een beetje rekening mee dat niet iedereen fan is van jouw “dronken avondjes”. Dus als je groepsfoto’s upload, zorg dan dat ze wat deftig zijn.

Het valt me soms ook op dat sommige online daters  geen enkele keer alleen op een foto staan. Dan mag je zowat gaan gokken wie je eventuele match kan zijn. Dus dit is ook een NO GO.

En wat doen we met de kids? Schattig en lief? Uiteraard. Maar als je kinderen hebt of van kinderen houdt, zet je dat misschien beter in jouw omschrijving. Die wil je eigenlijk niet aan heel Vlaanderen tonen.

9. Met de viervoeter op de foto

Dierenvrienden worden meestal wel goed onthaald. Maar zorg dat het niet te zeemzoeterig overkomt. Soms staan er meer dieren op de foto’s dan jezelf.

10. Wees meer dan een leuke snoet

Zonder fout zal het met jouw profielfoto’s zijn dat je de meeste aandacht trekt. Maar één keer je de aandacht van de andere partij hebt, zullen ze ook naar jouw extra informatie kijken. I know, moeilijk stukje altijd. Maar maak er eens tijd voor, denk er over na wat anderen nog zouden moeten weten over jou. En … hou het altijd positief.

datingsites vergelijken

 

 

Elise Vermeersch
elise@belgischedatingsites.be

Elise is freelance writer. Haar energie haalt ze uit inspirerende mensen, boeiende verhalen en haar tribe poezelige viervoeters en jaja je kan ze ook altijd plezier doen met een lekker wijntje en een overheerlijke sushi. Oooh en by the way Elise date al online van eind de jaren 90.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.