videochatten en online dating

Videobellen als eerste date

Videobellen als eerste date

Corona zorgde ervoor dat datingsites en – apps massaal gingen inzetten op extra features. Een die wij een goede vinden is het videochatten. In vele apps hoef je niet meer jouw persoonlijke gegevens door te geven zoals whatsapp of messenger om een eerste kennismaking te hebben via video. Wij zijn alvast pro. Het moet niet meer gezegd dat op veel datingsites en dan vooral de niet betalende zoals Tinder, Badoo, OkCupid, … behoorlijk veel scammers zitten. Scammers zijn profielen die gebruik maken van andermans foto’s, een band met jou opbouwen om daarna van jou geld te ontfutselen.

Voordelen van een videodate

  • Het feit dat je nu in veel datingapps kan videobellen zonder jouw telefoonnummer of naam te moeten doorgeven maakt het al een heel stuk veiliger en je bewaart hiermee nog altijd jouw privacy. Je vermijdt hiermee het digitaal stalken.
  • Videobellen zorgt ervoor dat je een goed fysiek beeld krijgt van de andere persoon en hiermee bedoelen we vooral dat je nu tenminste weet dat de persoon van de foto’s dezelfde is als degene die de telefoon of computer bedient. Is dit niet het geval dan kan je de videochat onmiddellijk stopzetten.
  • Het is makkelijker een gesprek af te breken via videobellen dan wanneer je elkaar voor de eerste keer irl ontmoet en er is geen klik of geen enkele binding. Het is makkelijker en minder bruut dan een irl date na 5 minuten te verlaten.

Datingsites en apps waarbij je kan videochatten

Elise Vermeersch
elise@belgischedatingsites.be

Elise is freelance writer. Haar energie haalt ze uit inspirerende mensen, boeiende verhalen en haar tribe poezelige viervoeters en jaja je kan ze ook altijd plezier doen met een lekker wijntje en een overheerlijke sushi. Oooh en by the way Elise date al online van eind de jaren 90.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.