succesvol-daten-online

Succesvol matchen en daten online

Tips om succesvol te matchen en daten via online dating?

Heb je ook het gevoel dat het moeilijk is om te matchen en te daten met iemand online? Of nog frustrerender, genoeg matches, maar het gesprek stopt na een paar zinnen, dus dat daten zit er niet in.

Datingsites kunnen geweldig leuk zijn als je weet hoe je ze moet en welke je moet gebruiken. Maar ze kunnen ook behoorlijk veel tijd roven en verwarrend zijn. Wil jij meer matches en effectief iemand ontmoeten via online daten?

Pas dan deze 5 tips toe.  De tips komen van datingexperts die jarenlange ervaring hebben opgebouwd in  online en offline dating.

5 tips van ervaringsdeskundigen om meer matches en dates uit online dating te halen

1. Wees flexibel en open

Direct of indirect heb je eisen die je aan een toekomstige partner stelt. En wanneer de potentiële partner hier niet aan voldoet, hou je het vaak onmiddellijk voor bekeken.

Volgens matchmaker Amy Van Doran mag je maar 3 dealbrekers hebben. Heb je er meer dan zou je wel eens leuke dates aan je neus zien voorbijgaan om redenen die er uiteindelijk niet toe doen.

Stel je een lijstje op met te veel eisen dan ga je al snel onrealistische verwachtingen scheppen. Op die manier krijg je steeds een negatief gevoel. Meestal is het gewoon geen haalbare kaart dat de andere partij aan al die verwachtingen voldoet. Dus je match kan nooit zijn wie jij in gedachten hebt. Easy peasy dustom om online dating of het andere geslacht de schuld te geven dat je geen matches vindt of aan daten toekomt.

Tip! Stel je open en flexibel op, je verhoogt je kans op een match en een leuke date.

2. Bijna iedereen verdient een tweede kans

Amy Andersen, datingexpert, geeft haar klanten steeds het advies, altijd een tweede date in te lassen. Tenzij de eerste date vreselijk de mist in ging,

Ze vindt dat je dingen niet te snel moet beoordelen. Je neemt het best je tijd om elkaar beter te leren kennen, dit geldt ook bij een gesprek online.
Het gevaar bij datingsites schuilt er in dat je de idee hebt dat het altijd beter kan. En de drang om direct verder te swipen is groot als je niet onmiddellijk een klik hebt.

Tip! Neem je tijd om iemand te leren kennen, haak niet af bij het eerste woord dat je niet zint.

3. Weg met dat ideaal beeld

Stap af van je ideaal beeld en leer je match kennen. Ga niet direct af op uiterlijk, carrière, … Als je mensen kansen geeft en leert kennen, zou jouw ideale partner er wel helemaal anders kunnen uitzien.

succesvol matchen en daten online

4. Kies de juiste datingsite

Er zijn ontelbaar veel datingsites. We kennen er allemaal minstens één. Denk maar aan Tinder, Happn, Once, … Op deze datingsites en -apps kan iedereen een profiel aanmaken, meestal volstaat en profielfoto. Je hebt er een mix van casual daters, mensen die op zoek zijn naar leuk gezelschap of een vaste relatie, maar even goed gehuwden die op zoek zijn naar een avontuurtje.

Als je serieus bent over daten, ben je het best ook serieus over de datingsite die je kiest. Kies zorgvuldig een site die het best past bij jouw bedoelingen past. Op die manier verhoog je zowel je kansen op matches en dates.

Weet je niet welke je moet kiezen? Gebruik dan de datingsitevergelijker. Bij de meeste kan je je gratis aanmelden, bekijken of je het bevalt en je vindt wat je zoekt.

5. Spreek af

Ga op date, spreek af.
Je kijkt liever de kat uit de boom? Je hebt een aantal slechte ervaringen achter de rug? Krabbel terug overeind en ga op date. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, … en misschien zit de ware er wel eens tussen.

Als je nooit met iemand afspreekt, als je nooit probeert, kan je ook geen liefde vinden.

Elise Vermeersch
elise@belgischedatingsites.be

Elise is freelance writer. Haar energie haalt ze uit inspirerende mensen, boeiende verhalen en haar tribe poezelige viervoeters en jaja je kan ze ook altijd plezier doen met een lekker wijntje en een overheerlijke sushi. Oooh en by the way Elise date al online van eind de jaren 90.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.