De 3 beste datingsites voor een serieuze relatie

beste datingsite voor een serieuze relatie

De 3 beste datingsites voor een serieuze relatie

Serieuze liefde vinden in België: Onze favoriete online datingplatforms

Zoeken naar een serieuze relatie kan een hele opgave zijn als je niet weet waar je moet zoeken. In België en Vlaanderen zijn er veel online datingsites die gebruikers helpen bij hun zoektocht naar de eeuwige liefde. Toch is niet iedere datingsite geschikt om langdurige liefde te vinden, wij zetten je op weg.

Waar vind je online een serieuze relatie?

Wil je via een online dating app de liefde van je leven vinden? Dan is het altijd handig om weten welke datingwebsite of app je het beste gebruikt. Niet iedereen zit met dezelfde bedoelingen op een datingapp waar overigens ook niks mis mee. Er is in datinglandschap voor elk wat wils. Maar het kan wel ontgoochelend zijn als jij op zoek bent naar de vlam van je leven en de andere partij enkel een losse scharrel wil.

Daarom hou je bij je keuze het best rekening met een aantal criteria. Wij zetten de belangrijkste dingen om rekening mee te houden op een rijtje en geven daarna op basis van de criteria onze topaanbevelingen van de beste Belgische of Vlaamse datingsites voor een serieuze relatie.

Criteria die je moet overwegen bij het kiezen van een datingsite voor een serieuze relatie

Voor wie is de datingsite?

Niet alle datingsites zijn geshikt voor serieuze dating. Er zijn ook veel datingapps die vooral gericht zijn op casual dating of hookups. Om niet te snel ontgoocheld te zijn, kies je het best een datingsite die past bij je bedoeling.

Persoonlijkheidstesten

Sommige datingsites gebruiken persoonlijkheidstesten om te kijken hoe goed de potentiele partners bij je passen. Op basis van gemeenschappelijke interesses, waarden en normen wordt er bekeken welke gebruikers het beste met je matchen.

Veiligheid en privacy

Het is belangrijk bij het online daten om te kiezen voor een datingsite die veiligheid en privacy serieus neemt. Je zoekt het beste naar datingsites die werk maken van goede veiligheidsmaatregelen en privacy zoals verificatie van profielen, beveiligde chat- en berichtenomgeving, …

Prijs

De meeste datingsites zijn gratis maar brengen wel kosten in rekening als je gebruik maakt van de premium functies. Overweeg welke functies je wil hebben en of dat het geld wel waard is. Persoonlijk vinden we dat dit vaak de beste keuze is als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Een specifieke, betalende website heeft meer kans op succes.

Gebruikerservaring

Kies voor een datingapp of -site die makkelijk te gebruiken is zoals eenvoudig berichten versturen, telefoneren, videocalls, … zonder dat je je persoonlijke gegevens moet prijs geven

De 3 beste online Belgische datingsites voor een serieuze relatie

Hieronder vindt u een tabel met drie van de beste online Belgische datingsites voor een serieuze relatie, samen met hun specificaties. Onze persoonlijke favoriet is Meetic, maar ze zijn het alle 3 waard om uit te proberen.

Parship

Voor wie?

- Singles op zoek naar een serieuze relatie

Lidmaatschap?

- Gratis basislidmaatschap 
- Premiumlidmaatschap beschikbaar

Specificaties?

- Geavanceerd zoeken
- Matching-algoritme
- Handmatige profielcontroles

ONZE KEUZE

Meetic

Voor wie?

- Singles op zoek naar een serieuze relatie

Lidmaatschap?

- Gratis basislidmaatschap 
- Premiumlidmaatschap beschikbaar

Specificaties?

- Geavanceerd zoeken
- Matching-algoritme
- Handmatige profielcontroles
- Evenementen en Activiteiten

Match4Me

Voor wie?

- Singles op zoek naar een serieuze relatie

Lidmaatschap?

- Gratis basislidmaatschap 
- Premiumlidmaatschap beschikbaar

Specificaties?

- Geavanceerd zoeken
- Matching-algoritme
- Handmatige profielcontroles

Er zijn uiteraard nog andere datingsites in België die ook geschikt zijn voor serieuze relaties zoals Rendez-Vous of be2, maar deze drie worden in de regel gezien als als betrouwbaar en populair bij Vlaamse en Belgische online daters. Toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze datingsite vergelijker.

Voordelen en de valkuilen van datingsites voor langdurige relaties

Zoals al eerder gezegd is het sowieso niet de meest makkelijke opdracht om een serieus lief te zoeken. Toch zijn we er zeker van dat een datingsite voor serieuze relaties je op de juiste weg zet. We zetten nog even de voordelen en valkuilen op een rijtje van de 3 beste datingsites voor een serieuze relatie.

Voordelen

 1. Persoonlijkheidstesten en matching-algoritmes
  Elk van deze datingsites maakt gebruik van persoonlijkheidstesten en matching-algoritmes die je helpen om een passende partner te vinden. Dit kan je veel tijd besparen bij het zoeken. Op basis van de testen word je gematcht met mensen die dezelfde waarden en interesses hebben als jou.
 2. Handmatige profielcontroles
  Zowel bij Meetic, Parship en Match4Me voeren ze handmatige profielcontroles uit om na te gaan of een profiel echt is. Ze zorgen ervoor dat gebruikers veilig zijn tijdens het online daten.
 3. Gratis basislidmaatschap
  Alle bovenstaande datingsites bieden gratis basislidmaatschap aan. Je kan op die manier eerst uittesten of een datingsite je ligt alvorens je een premiumlidmaatschap afsluit.

Nadelen

 1. Prijs
  Niettegenstaande een gratis basislidmaatschap beschikbaar is, moet je betalen voor een premiumlidmaatschap als je van alle funties wil genieten. Dit kan op een gegeven moment duur worden, zeker als je niet snel de juiste match tegenkomt.
 2. Valse profielen
  Ook al worden de profielen handmatig gecontroleerd, soms glipt er al eentje door de vingers. Wees dus altijd voorzichtig, zorg dat je niet opgelicht wordt. Heb je een vermoeden dat iemand een vals profiel heeft? Meld dit dan ook altijd aan de moderators van de betreffende datingsite zodat ze de nodige maatregelen kunnen treffen.
 3. Beperkt aantal matches
  Persoonlijheidstesten en matching-algoritmes zijn fantastisch. Maar het kan al eens voorvallen dat op het moment van aanmelden er niet veel matches zijn die aan jouw voorkeuren voldoen. Dit kan frustrerend zijn en betekent dat je misschien naar een andere datingsite moet uitkijken om de juiste match te vinden.

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie in België zijn Meetic, Parship en Match4Me drie goede opties. Elk van deze datingsites biedt voordelen en nadelen. Maak eerst een gratis profiel aan, bekijk of je het bevalt en ga pas daarna voor betalend lidmaatschap om van alle functies gebruik te maken. Zorg ervoor dat u veilig blijft tijdens het online daten en vergeet niet dat het vinden van liefde soms tijd kost. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kan je echter de juiste persoon vinden op een van deze datingsites.