succesvol-daten-online

5 tips om succesvol te zijn op datingsites

Hoe kan je succesvol zijn op datingsites?

5 tips van evaringsdeskundigen om meer uit online dating te halen

Datingsites kunnen geweldig leuk zijn als je weet hoe je ze moet gebruiken. Indien niet, kunnen ze behoorlijk veel tijd roven en verwarrend zijn. Ze worden dan meestal gebruikt als afleiding tijdens dode momenten en niet echt om daadwerkelijk iemand te ontmoeten.

Wij lijsten 5 tips op van datingexperts die jarenlange ervaring hebben opgebouwd in  online en offline dating.

1. Wees flexibel en open

Wij hebben allemaal, direct of indirect, eisen die we aan onze toekomstige partner stellen. En wanneer de toekomstige hier niet aan voldoet kan dat een dealbreaker zijn.

Volgens matchmaker Amy Van Doran mag je maar 3 dealbreakers hebben. Indien je er meer hebt, zou je wel eens leuke dates aan jouw neus zien voorbijgaan om redenen die er uiteindelijk niet toe doen.

Door een lijstje op te stellen met teveel eisen ga je al snel onrealistische verwachtingen creëren. Hierdoor krijg je steeds een negatief gevoel. Vaak is het gewoon geen haalbare kaart dat de andere kant aan al die verwachtingen voldoet. Met als gevolg dat de andere partij bijna nooit is of kan zijn wat jij in gedachten hebt. En dan is de stap snel gemaakt om online dating of het andere geslacht hiervan de schuld te geven.

Kortom, hoe opener en flexibeler je je opstelt, hoe meer kans je hebt dat online dating succesvol is.

2. Bijna iedereen verdient een tweede kans

Amy Andersen, datingexpert, geeft haar klanten steeds het advies, tenzij de eerste date uiteraard vreselijk de mist in ging,  altijd een tweede date in te lassen.

Het doel is om dingen niet te snel te beoordelen, tijd te nemen om elkaar te leren kennen en wat langzamer te worden. Het kan altijd beter en daar schuilt wat het gevaar van datingsites. Je hebt zoveel opties binnen handbereik en dan is het uiteraard makkelijk om snel iemand af te schrijven.

online datingsites

3.  Stap af van dat ideaal beeld

Je hebt het voor jezelf al helemaal klaar. Je bent een zelfstandige, hoog opgeleide vrouw en je wil uiteraard daten met die ambitieuze, goed uitziende man. Voor minder ga je niet.
Het is goed dat je een idee hebt van wat voor soort man of vrouw je wil. Maar pin je daar niet te fel op vast.

Als je mensen kansen geeft en ze leert kennen, zou jouw ideale partner er wel helemaal anders kunnen uitzien.

4. Werk aan die swipe verslaving

We swipen er nogal op los de laatste jaren. Bij veel datingapps heb je ook geen verplichting om meer te plaatsen dan jouw foto. Iedereen kan makkelijk een profiel aanmaken en zo krijg je wat van alles door elkaar. Casual daters, mensen die op zoek zijn naar leuk gezelschap of een vaste relatie maar even goed gehuwden die op zoek zijn naar een avontuurtje.

Als je serieus bent over daten, ben je het best ook serieus over de datingsite die je kiest. Er bestaan onnoemelijk veel datingsites, voor elk wat wils. Kies zorgvuldig degene die het best past bij jouw bedoelingen past. Gebruik de datingsitevergelijker. Bij de meeste kan je je gratis aanmelden, bekijken of je het bevalt en je vindt wat je zoekt.

Het is wat jammer om te zeggen, maar vaak vind je op de betalende datingsites meer leden die het echt wel menen.

5. Spreek af

Ga op date, spreek af.
Je kijkt liever de kat uit de boom? Je hebt een aantal slechte ervaringen achter de rug? Krabbel terug overeind en ga op date. Nieuwe mensen, nieuwe ideeën, … en misschien zit de ware er wel eens tussen.

Als je nooit met iemand afspreekt, als je nooit probeert, kan je ook geen liefde vinden.

datingsites online vergelijken